Ierbar cu rădăcini roase de cârtiţe ilogice

Ierbar cu rădăcini roase de cârtiţe ilogice
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

• Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost adus înapoi în colonia penitenciară Pokrov, de unde fusese transferat la mijlocul lui aprilie la un spital penitenciar, după ce a ţinut greva foamei, au anunţat luni apropiaţi ai săi şi autorităţile ruse.

Autorităţile ruse îl numesc pe Navalnîi blogger. Din dicţionarul limbii ruse de la Kremlin a fost şters cuvântul opozant. Atunci de ce nu au folosit celelalte cuvinte existente, de exemplu, condamnat, încarcerat sau puşcăriaş? Tot de ruşine?

Nici cuvântul asasin nu mai face parte din dicţionar, sinonimul său este agent FSB special, care se sacrifică pentru măreţia lui Putin.

ADVERTISING

• Existența Secției Speciale pentru magistrați nu este justificată, ca urmare a deciziei Curții de Justiție a UE, a hotărât Curtea de Apel Pitesti. Este pentru prima dată când un judecător din România invocă într-un dosar decizia CJUE.

Acum, că s-a întâmplat şi maglavitul ăsta, Stelian Ion poate să o ia de mânuţă pe floarea SS şi să meargă amândoi acasă, la Constanţa, ca să pună floricele la mormântul politic al lui Nicuşor Constantinescu, că tot nu mai au niciunul vreo treabă prin Capitală.

• Ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, a făcut apel luni la Uniunea Europeană să elimine posibilitatea de veto de care dispune fiecare stat membru, pentru ca UE „să nu fie luată ostatică” în capacităţile sale de acţiune.

Bine şi-aşa că m-am săturat şi eu de mai nou orbanismele prochinezeşti şi de secţia specială sub acoperire poloneză care tot pun frână directivelor UE. Şi aştept cu interes primul vot unional pe chestiuni nemţeşti, cum ar fi Nord Stream II sau sancţiunile în contra Rusiei pe tema Dombasului.

• Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, care a încălcat linia USR PLUS şi a votat bugetul local,  a fost ales, luni, viceprimar la Iaşi, cu sprijinul PNL.

Să privim cu atenţie ce s-a întâmplat la Iaşi pentru că aşa vor proceda peste tot  susţinătorii domnului Orban, dacă acesta va câştiga alegerile din PNL. Exact ca în anul de graţie 2020.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, legea care oficializează retragerea Rusiei din tratatul Cer Deschis, care le permite ţărilor membre să efectueze zboruri de observare deasupra teritoriilor celorlalte state participante.

Ce e corect e corect, fără SUA în tratat prezenţa Rusiei ar fi un dezavantaj major. Oricum spionajul cu sateliţi face caduc un asemenea tratat.

• Susţinător înfocat al lui Ludovic Orban, în guvernul căruia a ocupat funcţia de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan îl compară pe actualul preşedinte al PNL cu Angela Merkel, care a avut un mandat lung şi a dus Germania la progres.

Dacă face o comparaţie doar între greşelile făcute de cei doi la vremea pandemiei, deputatul poreclit Grindă s-ar putea să aiba oareşce dreptate. Dacă face comparaţia între carierele politice ale celor doi, deputatul circulă pe contrasens şi în marş arierre şi aş propune ca domnul Marian Godină să-i pună fiola pentru că e îmbătat de aburii puterii date de domnul Orban, iar duşul rece al alegerilor parlamentare din 2020 nu l-a trezit încă.

• Moscova vrea ca SUA să ridice sancţiunile împotriva companiilor ruseşti în schimbul continuării participării sale la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi după 2025.

Cam mică oferta cosmo-economică a domnului Putin, din cauza asta ameninţarea pare a fi mai degrabă o izbucnire a neputinţei. Dar asta se întâmplă şi pentru că Statele Unite nu sunt Germania, au gaz destul şi deocamdată niciun Nord Stream II, deși importurile de petrol rusesc au crescut semnificativ.

• CCR a decis că Secția specială pentru anchetarea magistraților este constituțională și că o eventuală desființare a ei poate fi decisă doar în Parlament, se arată într-un comunicat al Curții Constituționale. De asemenea, CCR atrage atenția că instanțele de judecată nu pot aplica decizia Curții de Justiție a UE (CJUE) în detrimentul deciziilor CCR.

Ba pot, asta a spus CJUE, dar, din nefericire, o pot aplica doar punctual. Dar e bine, e pentru prima oară când CCR dă înapoi, când se apără, invitând astfel la nerespectarea tratatului de aderare şi amestecând articolele din Constituţie în contra naturii dreptului în ceaunul răspunsului. CCR va avea de furcă cu decizia CJUE mulţi ani de acum înainte şi dragnismul ei rezidual va fi mult mai bine temperat.

Vezi şi: Ierbar recapitulativ cu frunze toxice și roșii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇