Ierbar recapitulativ cu frunze toxice și roșii

Ierbar recapitulativ cu frunze toxice și roșii

• Marcel Ciolacu zice că nu vorbeşte cu Iohannis până ce acesta nu îşi cere scuze alegătorilor PSD pentru sintagma ,,ciuma roşie”. Liderul PSD speră că președintele nu ştie bancul şi nu-şi va cere scuze pentru cuvântul ,,roşie”.

• Germania a respins cererea Ucrainei de a i se livra arme. În replică, Ucraina nu e de acord ca Germania să importe gaz rusesc. Din nefericire, puştile de asalt şi vehiculele blindate sunt ale Germaniei, iar gazul rusesc e tot al ei. Părerea mea este că Ucraina n-a cerut ce-i trebuie unde trebuie și că nu are răbdare ca verzii să câștige alegerile din țara landurilor.

• În Israel, Netanyahu se agaţă cu disperare de putere. În Belarus, Lukaşenko se agaţă cu disperare de putere. Diferenţa e ca primul o face prin lupta parlamentară, iar celălalt prin încarcerarea opozanţilor, tortură şi deturnare de avioane.

ADVERTISING

• Ministrul Ghinea zice că prin PNRR reforma pensiilor va consta într-o ,,formulă predictibilă de indexare” a acestora. Dincolo de faptul că formularea ascunde răul ce va fi făcut pensionarilor, părerea mea este că asta e o înjurătură de mamă la adresa lui Dragnea şi a lui Teodorovici mai rea decât sintagma ,,ciuma roşie” pusă de domnul Ciolacu în cârca preşedintelui. La urma urmelor, de unde atâta imaginaţie la un neamţ care pe deasupra mai e şi profesor de fizică?

• Partidul Pro România este acuzat că a folosit în campania electorală de anul trecut geci în valoare de aproape 8 milioane de lei, pentru care nici nu a făcut contract și pe care nici nu le-a plătit. Păi de ce să le plătească, s-a ales în Parlament ca să primească bani de la stat?

• De la 1 iunie nu mai ai voie la Arad cu flori de plastic la cimitir. E corect, coroanele nu trebuie să aibă viaţa mai lungă decât rămăşiţele decedatului, iar conform tezelor ecologice ale doamnei Ursula, florile de plastic trebuie să fie reciclabile. Adică de ce trupurile morţilor să se facă, pardon, compost, iar florile nu?

• Kremlinul îl arestează pe unul din opozanţi, Dmitri Gudkov, pe motiv că nu şi-a plătit o datorie veche unei firme de leasing. Şmecheria este să arestezi şi să condamni opozanţii pentru motive reale minore, ca să nu mai rişti sancţiuni economice. Bietul Lukaşenko nu a ajuns la asemenea rafinament, el tot cu kalașnikovul, tortura şi deturnarea grobiană de avioane a rămas.

• Nava Kharg, cea mai mare navă a marinei iraniene s-a scufundat, miercuri, în Golful Oman, după un incendiu la bord. Cică de vină ar fi fost focul cu care islamiştii marinari s-ar fi rugat la divinitate. 

• Preşedintele Aleksandr Lukaşenko susţine că armata rusă va ajunge în 24 de ore în Belarus. La fel de adevărat este că un zbor cu elicopterul până în Rusia nu durează decât trei ceasuri şi cheltuiala este mai mică pentru că Lukaşenko ar face numai zborul tur.

• Jurnalistul belarus independent Aleksandr Burakov, care lucrează pentru  Deutsche Welle, a fost eliberat după 20 de zile petrecute în închisoare în oraşul Mogilev din estul ţării. Speranța dictatorului din Belarus este că exporturile de îngrăşăminte chimice lukașenkoviene către Germania vor continua în acelaşi ritm.

• Sondajul Avangarde zice că cel mai potrivit să conducă PNL este Ludovic Orban, cu 40% şanse. Pentru acurateţea rezultatului trebuie spus că nu cetăţenii chestionaţi telefonic vor vota la congresul PNL din toamnă.

• România TV a ajuns de la sloganul ,,reziștii vor crește vărsta de pensionare la 75 de ani prin PNRR” la mai calma și mai apropiata de realitate frază ,,tinerii vor fi afectați de creșterea vărstei de pensionare”.

• Infuriat că SUA accelerează cercetarea originilor coronavirusului, guvernul chinez a scos presa la înaintare ameninţând prin scrisul jurnaliştilor cu creşterea capacităţilor sale nucleare. Din câte ştiu, aşa a procedat şi Rusia comunistă şi uite unde a ajuns azi.

• Ludovic Orban, la vernisajul expozitiei dedicate lui I.C.Bratianu: "E un privilegiu ca istoria PNL începe cu acest nume". Având în vedere zvonurile care spun că apropiaţi ai domnului Orban ar fi tentaţi să voteze cu PSD la viitoarea moţiune, ca să salveze candidatura şefului la congresul din toamnă, am putea spune că e un sacrilegiu ca istoria PNL să se termine cu numele lui Ludovic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇