Director din Ministerul Educației, trimis în judecată pentru șpăgi de peste 340.000 de euro

Director din Ministerul Educației, trimis în judecată pentru șpăgi de peste 340.000 de euro

Un fost director din Ministerul Educaţiei a fost trimis în judecată, luni, de DNA Braşov, pentru luare de mită şi spălare de bani.

Horia Palmer-Hârtopanu a fost şeful Unităţii de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, din subordinea Ministerului Educaţiei, şi se află în arest preventiv din 15 septembrie.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată două persoane, una cercetată sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, şi alta, cercetată în stare de libertate, pentru tăinuire, ambele fiind acuzate că l-ar fi ajutat pe director să ascundă provenienţa banilor primiţi ca mită.

ADVERTISING

Conform anchetatorilor, în perioada 2017-2020, Palmer-Hîrtopanu ar fi pretins şi primit sume de bani şi alte foloase necuvenite, în valoare totală de aproximativ 340.000 de euro şi 18.749 de lei, de la administratorul unei firme.

În schimb, i s-au atribuit contracte de lucrări, legate de construirea unor grădiniţe în cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii în România.

"O parte a foloaselor primite ca mită de inculpatul Palmer-Hîrtopanu Horia ar fi constat în lucrări de forare a unui puţ şi de construire a instalaţiei de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinţei sale situate într-un oraş din imediata vecinătate a Capitalei", acuză DNA.

ADVERTISING

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇