Decesul pacienţilor de la Victor Babeş e anchetat de poliţişti şi procurori. Se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă

Decesul pacienţilor de la Victor Babeş e anchetat de poliţişti şi procurori. Se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă

Decesul celor trei pacienţi din unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti este anchetat de poliţişti şi procurori.

”Astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienţi, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din sectorul 3”, a transmis, luni seară, Poliţia Capitalei.

Cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul.

ADVERTISING

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă.

Conform aceloraşi surse, în prezent se fac cercetări la faţa locului, TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeş urmând să fie sigilat.

În această seară ar putea fi audiaţi reprezentanţii fiermei care a furnizat ventilatoarele, iar marţi personalul medical.

DSU a afirmat că reprezentantul companiei distribuitoare ar fi refuzat să intre în TIR-ul cu bolnavi pentru a-l repara, deși i s-au pus la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare.

ADVERTISING

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 în legătură cu acest caz.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇