Trei persoane au murit, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

Trei persoane au murit, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

Trei pacienţi au murit, luni seară, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Alți cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Floreasca.

”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, Ministerul Sănătăţii, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Reprezentantul companiei distribuitoare ar fi refuzat să intre în TIR-ul cu bolnavi

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, se pare că toate instalațiile de oxigen ar fi cedat simultan.

DSU afirmă că reprezentantul companiei distribuitoare ar fi refuzat să intre în TIR-ul cu bolnavi, deși i s-au pus la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare.

”Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul DSU.

Acesta în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

”La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile”, mai spun reprezentanții DSU care au pus la dispoziție TIR-ul ca unitate mobilă ATI pentru spital.

Precizare de presăReferitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 12 aprilie 2021

Nicuşor Dan a sesizat Parchetul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 în legătură cu acest caz.

ADVERTISING

Edilul a precizat că vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi.

Poliția Capitalei a anunțat deja că decesul celor trei pacienţi este anchetat de poliţişti şi procurori.

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat, a spus sâmbătă că Terapia Intensivă mobilă din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇