Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în unitatea mobilă de la ATI și a părăsit incinta spitalului Victor Babeș. Iar asta deși concentratoarele de oxigen nu mai funcționau iar viețile a opt oameni bolnavi de Covid depindeau de ele.
Potrivit comunicatului DSU, medicii au sesizat echipei tehnice că presiunea în ventilatoarele din container a crescut peste limită. Cineva a venit, a verificat presiunea, dar ventilatoarele au rămas ”în avarie”.
Chemat să rezolve problema aparatelor medicale pe care le-a furnizat, reprezentantul companiei a refuzat să intre în TIR și a plecat, mai spun cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care au asigurat instalarea și operaționalizarea unității mobile.
”Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.
În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie.
Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19.
Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile”, se arată în comunicatul DSU.
Trei oameni și-au pierdut viața după ce o avarie la sistemul de oxigen a oprit funcționarea aparatelor în unitatea mobilă de ATI a spitalului Victor Babeș din București. Alți cinci au fost transferați de urgență în spitalele din capitală.
Citește și: