Românii aflați în Maldive și Republica Dominicană, panicați de o decizie a autorităților de la București. Modificată în 3 ore

Românii aflați în Maldive și Republica Dominicană, panicați de o decizie a autorităților de la București. Modificată în 3 ore

Mii de români se află în această perioadă în vacanță în Maldive sau Republica Dominicană, iar joi seara autoritățile române le-au dat emoții, după ce au anunțat câteva măsuri referitoare la întoarcerea în țară.

Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, iar cele două erau pe listă. De asemenea, CNSU a introdus obligativitatea prezentării unui test negativ de coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore.

ADVERTISING

Decizia ar fi urmat să se aplice în 24 de ore.

„Teoretic, termenul pentru test este de 72 de ore și termenul pentru intrarea în vigoare a deciziei este de 24 de ore. Deci, cumulându-se cele două, se reduce totul la 24 de ore, timp în care din orice colț al lumii ai fi, cu diferențe de fus orar sau nu, pe o insula pustie sau nu, ar fi trebuit să îți faci test Covid, să primești rezultatul, să te îmbarci în avion și să zbori până în țară. Ceea ce era imposibil”, a notat pe Facebook consultantul în turism Răzvan Pascu.

ADVERTISING

Însă problema a fost sesizată imediat autorităților, care în cateva ore au modificat hotărârea anunțând că aceste decizii se vor pune în aplicare începând cu 12 februarie.

"Vreau să le mulțumesc domnilor Raed Arafat și Claudiu Năsui, noul ministru al Turismului, care au înțeles imediat eroarea aceasta și că ea impactează câteva mii de români care au sosiri zilele acestea din multe țări ale lumii pe care efectiv îi lasă fără soluție, așa că s-au implicat aseară să rezolve rapid. Iar domnul Arafat s-a ținut de cuvânt și în doar 3 ore a venit cu modificarea hotărârii CNSU", a completat Răzvan Pascu.

ADVERTISING

Pentru a evita astfel de situații, consultantul în turism susține că pe viitor "Lista Galbena + testul la retur să intre in vigoare în 3 zile de la publicare (72 de ore), astfel încât să le dea timp oamenilor să facă testele în străinătate, să își schimbe biletele de avion, să își anuleze zboruri etc".

Conform Economica, în prima lună din an 4.500 de români au mers în Maldive.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇