Contractul pentru modernizarea DN 71 București - Târgoviște a fost reziliat. Drulă vrea drum expres: Nu mai putem avea soluții de anii '50

Contractul pentru modernizarea DN 71 București - Târgoviște a fost reziliat. Drulă vrea drum expres: Nu mai putem avea soluții de anii '50

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri că CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea DN71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia.

Drulă a explicat că a fost depusă o singură ofertă care nu mai corespunde cu ceea ce este în teren. Mai mult, ministrul USR a precizat că firma respectivă nu a depus în termen garanţia de bună execuţie și a avut mai multe contracte în vizorul Corpului de Control.

”Modernizarea DN71 București - Târgoviște este o prioritate, mai exact drumul Bâldana - Târgoviște, pentru că până la Bâldana s-au încheiat lucrările. A fost o licitație, s-a depus o singură ofertă, nu mai corespunde cu ceea ce este în teren, firma a avut contracte cercetate de Corpul de Control”, a declarat Drulă.

ADVERTISING

Totodată, ministrul a subliniat că se dorește acum realizarea unui drum expres.

Potrivit acestuia, lărgirea drumului existent la 4 benzi nu reprezintă o soluție bună, pentru că străbate multe localități cu treceri de pietoni și limite de viteză.

”Nu mai putem avea soluții de anii '50, soluția nu mai este să lărgim drumul prin mijlocul satelor, se pot face drumuri expres, care costă și mai puțin, uitați-vă la drumuri care sunt la 4 benzi, dar sunt limite de viteză, treceri de pietoni foarte multe, sensuri giratorii, stres pentru șoferi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Legatura dintre București şi Târgoviște merită un drum modern, e o prioritate pentru mine, s-ar putea numi Valahia Expres, banii sunt din fonduri europene”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Cuc îl acuză de abuz

În replică, fostul ministru al Transporturilor, senatorul PSD Răzvan Cuc, îl acuză pe Drulă că a săvârşit un abuz.

"Ministrul Transporturilor, domnul Drulă, a reziliat contractul unei firme româneşti pentru construcţia unui drum şi a generat o ştire de presă. Numai că în lupta sa împotriva capitalului românesc, ministrul a săvârşit un abuz grosolan. Firma pe care nu o înghite ministrul care stă închis în birou şi visează vendete este din judeţul Neamţ.

ADVERTISING

A câştigat, perfect legal, o licitaţie. A îndeplinit toate condiţiile, are experienţă, expertiză, utilaje, oameni. A construit mii de kilometri de drumuri. A plătit milioane de lei taxe şi impozite. Dar domnul Drulă se îneacă şi tuşeşte când aude de firme şi capital românesc. Aşa că a reziliat contractul", a scris Răzvan Cuc, pe Facebook.

???????????????????????????? ???????????? ???? ????????????????????????: ???????????????????????? ???????????? ????????????????????????????????????????, ???????????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????!???? Ministrul Transporturilor, dl...

Posted by Razvan Cuc on Thursday, January 14, 2021

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇