Consiliul UE a evaluat pozitiv PNRR-ul României. Cîțu: Gata, acum e pe umerii noștri! (Video)

Consiliul UE a evaluat pozitiv PNRR-ul României. Cîțu: Gata, acum e pe umerii noștri! (Video)

Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost avizat pozitiv, joi, de Consiliul Uniunii Europene.

”Sunt bucuros să anunț vești bune pentru încă trei state membre – Estonia, Finlanda și România. Felicitări! Cred că vor primi în curând primii bani”, a anunțat, într-o conferință de presă, Andrej Šircelj, ministrul de finanțe al Sloveniei, țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

Cu puțin timp înainte, premierul demis Florin Cîțu i-a anunțat pe jurnaliști că totul a decurs bine și că de acum e responsabilitatea României să acceseze banii.

ADVERTISING

”Nu au fost întrebări și nici observații la PNRR-ul României, a fost o prezentare făcută de ministrul Finanțelor, am avut o intervenție foarte scurtă și gata, tot ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum e pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR”, a anunțat Florin Cîțu.

Cîțu e optimist că vom avea guvern plin săptămâna viitoare

Întrebat dacă nu vor fi probleme cu accesarea banilor din cauza crizei politice din România, președintele PNL s-a arătat optimist că vom avea un guvern săptămâna viitoare, dar nu a spus pe ce se bazează.

ADVERTISING

”Ordonanța e deja dată, trebuie să dăm o hotărâre de guvern, dar acum e la noi. Unele lucruri se pot face în Parlament, dacă nu o să avem guvern, avem proiectul de lege. Dar ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”, a mai spus premierul demis, arătând că discuțiile continuă zilele acestea, inclusiv în legătură cu flexibilizarea mandatului lui Nicolae Ciucă.

”Nu ar trebui să fie probleme cu banii, varianta să nu avem un guvern e foarte scăzută”, a repetat Cîțu.

Totuși, el a revenit la discursul despre guvernul minoritar PNL-UDRM, spunând iar că nu vede de ce USR sau PSD să intre la guvernare, de vreme ce primii abia au plecat din Executiv iar cei din urmă au spus întregul an că nu vor la Palatul Victoria.

ADVERTISING

Mai mult, el a avansat un termen de 8-9 luni pentru susținerea eventualului guvern minoritar PNL-UDMR.

”PNL a făcut un pas important, a arătat că înțelege importanța momentului, până în acest moment nu am văzut niciun act de concesie de la USR sau de la PSD. (...) Dl premier desemnat Ciucă trebuie să aibă discuții ca să convingă partidele să susțină guvernul în Parlament. (...) Putem să revenim peste 8 luni, 9 luni, să ne uităm la această situație”, a mai spus Cîțu.

Întrebat dacă are programată vreo întâlnire pentru astăzi cu Klaus Iohannis, el a spus că nu: ”Nu știu dacă o să avem o discuție cu președintele României astăzi, aceste discuții întotdeauna dl președinte le cere”.

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu la Ministerul Finanțelor, după participarea la întâlnirea Consiliului ECOFIN #FlorinCitu #ECOFIN #PNRR

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu la Ministerul Finanțelor, după participarea la întâlnirea Consiliului ECOFIN#FlorinCitu #ECOFIN #PNRR

Publicată de Guvernul României pe Joi, 28 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇