Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă decide azi noile restricţii pentru Capitală

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă decide azi noile restricţii pentru Capitală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte sâmbătă, pentru a stabili noile măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Vom convoca mâine (sâmbătă – n.red.) Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se va publica între timp hotărârea de Guvern şi vom lua măsurile, care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Capitala a atins vineri o rată de infectare de 6,67 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de joi, când era 6,50.

ADVERTISING

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care au fost stabilite noi restricţii.

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

De asemenea, hotărârea stipulează limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Este prevăzută suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

ADVERTISING

Premierul Florin Cîţu a anunţat că noile măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor fi aplicate începând de duminică.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇