Ciolacu: Eu nu cred că Rusia își permite să intre într-un conflict cu România. Nu avem probleme

Ciolacu: Eu nu cred că Rusia își permite să intre într-un conflict cu România. Nu avem probleme

Premierul Marcel Ciolacu a comentat sâmbătă incidentele cu drone care amenință tot mai mult România, dar și alertele despre care edilii din Dobrogea cer să nu mai fie emise atât de des, pentru a nu panica populația.

Despre cea mai recentă alertă, emisă vineri noapte, Ciolacu a spus că este ceva normal, dar că încă nu se confirmă că ar fi căzut un nou obiect pe teritoriul României. El spune că a fost permanent în contact cu ministrul Apărării Angel Tîlvăr, care nu ar fi dormit deloc noaptea trecută.

ADVERTISING

„Am avut o discuţie şi la 02:00 dimineaţa, și la 06:00 dimineaţa şi la ora 08:00 cu ministrul Apărării. E adevărat că la ora 08:00, ţinând cont că domnia sa nu a dormit deloc, nu se confirmă încă lucrurile. (Sistemul de avertizare a populației, n.red.) e un sistem normal care a funcţionat peste tot. Au fost inundaţiile în New York, a existat un sistem de informare a populaţiei”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat despre subiect, sâmbătă la Timişoara.

El a mai spus că nu crede că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România, care este membră a NATO şi UE.

ADVERTISING

„Sunt ferm convins că în continuare, ca şi astăzi de dimineaţă, Ministerul Apărării va informa transparent presa. Nu avem probleme. Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România. Acest lucru se datorează, în primul şi în primul rând, faptului că suntem membri NATO şi ai UE”, a mai spus Ciolacu.

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii erau avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi erau sfătuiţi să se adăpostească. La Galaţi au fost declanşate căutări după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului.

ADVERTISING

Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. Ministerul Apărării Naţionale a transmis, sâmbătă dimineaţă, că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Însă, în jurul prânzului, căutările au fost oprite, considerându-se că, cel mai probabil, a fost o alertă falsă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇