Rusia a bombardat aproape de Isaccea. O dronă a căzut și a explodat lângă un bac cu români (Video)

Rusia a bombardat aproape de Isaccea. O dronă a căzut și a explodat lângă un bac cu români (Video)

Un atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marţi, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localităţii Orlovka, unele căzând în apropierea unui bac cu români, care pleca spre Isaccea.

Potrivit informațiilor de pe rețelele de socializare ucrainene, cel puțin trei drone au căzut în Vama Orlovka.

Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters.

Imagini distribuite pe Facebook arată exploziile şi imagini de pe bac cu un bărbat care strigă ”Fugi!”, precizând că drona a picat direct în vamă.

ADVERTISING

"Dă-i drumul, că vine! Fugi, că pică aici", spune un bărbat în filmare. Un zgomot de motor se aude pe fundal, probabil de la drona în picaj. "Uite, aici a picat direct în vamă", se aude vocea masculină din înregistrare, în timp ce flacăra portocalie a exploziei umple partea din stânga a cadrului.

“Mai vine o dronă, fugi că pică aici. Aici a picat, direct în Vamă. Mai vin încă. Nu le auziţi? Scoateţi curentul repede”, se aude bărbatul pe filmare.

Fix acum

Publicată de Gabor Petru pe Luni, 25 septembrie 2023

Publicată de Gabor Petru pe Luni, 25 septembrie 2023

Publicată de Gabor Petru pe Luni, 25 septembrie 2023

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat marţi dimineaţă că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

ADVERTISING

Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

“La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Potrivit surselor ucrainene oficiale, Rusia a lansat azi-noapte 38 de drone asupra unor ținte din Ucraina, doar 26 dintre ele fiind interceptate de antiaeriană. Canalul de Telegram “Știri din Odesa” transmite că mai multe tiruri au fost avariate de exploziile din vamă și a publicat și imagini cu efectele atacului rusesc.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au precizat că nu a fost transmis mesaj Ro-Alert în cursul nopţii, dar că au fost primite cinci apeluri la 112, unele din zona Isaccea de la persoane care anunţau producerea unor bubuituri. 

ADVERTISING

ISU Tulcea a menţionat că Ministerul Apărării este cel care decide când se impune trimiterea mesajelor RO-Alert în astfel de cazuri, iar informarea respectivă este transmisă de către IGSU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇