Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania (Foto)

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania (Foto)

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marți seara, în Augsburg, Germania, și urmează să fie adus în țară.

Poliția Română a transmis, marți seara, că în urma cooperării și a schimbului de date și informații dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

ADVERTISING

Este vorba despre Cătălin Cherecheș. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Cherecheș a încercat să fugă din Germania. El a mers cu o mătușă cu mașina, cu aproximativ 200 de km pe oră. Au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină, și, eventual, să ia un taxi. Acesta a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Primarul a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea lui Cătălin Cherecheș în țară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sindicatul Europol a postat pe Facebook o fotografie cu Cătălin Cherecheș după ce a fost reținut. Acesta apare încătușat, cu sânge pe față. ”Fugarul Cătălin Cherecheș a fost prins la Augsburg în Germania . Felicitări colegilor care au cooperat cu autoritățile din Germania, Italia, Austria și Ungaria pentru depistarea acestuia”, scrie Cătălin Cherecheș.

Fugarul Cătălin Cherecheș a fost prins la Augsburg în Germania . Felicitări colegilor care au cooperat cu autoritățile din Germania, Italia, Austria și Unngaria pentru depistarea acestuia.

Publicată de Sindicatul Europol pe Marţi, 28 noiembrie 2023

Cherecheș a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat, folosind actele unei rude care locuieşte într-un stat din Europa, a anunțat sâmbătă chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISING

Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea vineri la ora 7:49, cu un taxi. Cherecheș se afla pe locul din dreapta şoferului, a precizat Ivașcu.

Șeful Poliţiei de Frontieră a declarat că primarul din Baia Mare semăna cu ruda ale cărei acte le-a folosit.

Conform acestuia, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în Ungaria.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Cluj e aceeași cu sentința pronunțată în primă instanță de Tribunalul Cluj, în februarie 2022.

În plus, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară care îi interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice altă funcţie publică, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de sta şi, dreptul de a ocupa funcţia de primar. Pedeapsa complementară se execută după ce iese din închisoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇