Șoferul care l-a dus pe Cherecheș la Satu Mare povestește cum s-a purtat primarul

Șoferul care l-a dus pe Cherecheș la Satu Mare povestește cum s-a purtat primarul

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din România vineri dimineață, la bordul unui taxi, cu care a trecut granița în Ungaria pe la punctul de frontieră Petea, cu puțin timp înainte ca judecătorii să îl condamne definitiv la cinci ani de închisoare.

El a fost dus de un șofer de la Baia Mare la Satu Mare și de aici a luat un taxi. Șoferul de taxi a declarat polițiștilor că nu a avut nicio implicare în planul edilului și că doar a condus mașina, potrivit presasm.ro.

Șoferul care l-a dus pe Cherecheș la Satu Mare povestește că totul a fost spontan.

ADVERTISING

„Eu nu l-am dus cu taxiul, l-am dus cu altă mașină. Nu a fost programat absolut nimic, ca să merg încolo. A fost totul spontan. (...) Eu nu am știut unde merge omul sau că vrea să plece sau ce vrea să facă. (...)

Nu m-a sunat, ne-am întâlnit personal. Eram la Primărie. A mers acasă și pe mine m-a trimis într-o parte de unde știam că trebuie să iau pe altcineva. Și a apărut el în fugă și a zis du-te!”, a declarat bărbatul la Antena 3.

„A venit în fugă, s-a urcat sus (n.r. în maşină), după care mi-a făcut semn să mă duc şi mi-a scris pe parbriz Satu Mare. Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară”, a declarat șoferul, citat de Observator News.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a mai spus că la final, l-a lăsat pe Cătălin Cherecheș la stația de taxiuri. El mai spune că nu a vrut să ajute pe nimeni cu nimic și că totul s-a întâmplat fără să își dea seama.

A ieșit cu actele unei rude care locuiește în străinătate

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, a fugit în Ungaria cu actele unei rude care locuieşte într-un stat din Europa, a anunțat sâmbătă chestor de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea vineri la ora 7:49, cu un taxi. Cherecheș se afla pe locul din dreapta şoferului, a precizat Ivașcu.

ADVERTISING

Șeful Poliţiei de Frontieră a declarat că primarul din Baia Mare semăna cu ruda ale cărei acte le-a folosit.

Conform acestuia, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în Ungaria.

„La ora menționată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, aceea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa.

În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație, și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți. Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”, a declarat șeful Poliției de frontieră.

A fost declanşată cercetarea faţă de agentul de poliţie de fontieră român care a verificat documentele lui Cherecheş.

5 ani de închisoare pentru luare de mită

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Cluj e aceeași cu sentința pronunțată în primă instanță de Tribunalul Cluj, în februarie 2022.

În plus, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară care îi interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice altă funcţie publică, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de sta şi, dreptul de a ocupa funcţia de primar. Pedeapsa complementară se execută după ce iese din închisoare.

Polițiștii s-au dus acasă la Cherecheş, dar nu l-au găsit. Aşa că l-au dat în urmărire.

Cătălin Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, fiind dat în consemn la toate frontierele țării.

Iată Imaginile zilei: Un polițist sare gardul, deși poarta e descuiată. Condamnatul Cherecheș a dispărut (Video)

Chereches-urmarit-1
Foto: Poliţia Română

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇