Avion deturnat la Minsk: Kremlinul susţine că nu există motive ca explicaţiile Belarusului să nu fie crezute

Avion deturnat la Minsk: Kremlinul susţine că nu există motive ca explicaţiile Belarusului să nu fie crezute

Kremlinul a afirmat miercuri că nu există niciun motiv de a nu crede explicaţiile Belarusului.

Țara susţine că a deviat un avion doar din cauza unei alerte cu bombă, şi nu pentru a aresta un opozant, jurnalistul Roman Protasevici, relatează AFP.

"Kremlinul nu vede motive pentru a nu crede declaraţiile liderilor belaruşi", a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, o poziţie contrară celor transmite de statele UE şi de SUA, care acuză Minskul că a pus în scenă întreaga acţiune pentru a aresta un critic al regimului.

ADVERTISING

El a anunţat de asemenea că preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko se vor întâlni vineri în oraşul Soci din Rusia.

"Nu este prevăzută nicio declaraţie de presă", a spus Peskov, care nu a precizat agenda discuţiilor.

Context

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukașenko a forțat un avion al companiei Ryanair să aterizeze în capitala țării, Minsk.

Avionul efectua o cursă Atena – Vilnius. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

ADVERTISING

Jurnalistul este Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, care a fost reţinut pe aeroportul din Minsk după ce a coborât din avionul care venea de la Atena.

Citește pe aceeași temă și:

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇