Iubita disidentului Protasevici apare într-o înregistrare făcută în detenţie (Video)

Iubita disidentului Protasevici apare într-o înregistrare făcută în detenţie (Video)

Sofia Sapega, iubita activistului şi jurnalistului belarus Roman Protasevici, apare într-o înregistrare făcută în detenţie.

Ea a fost reţinută împreună cu Protasevici, după ce avionul în care se aflau a fost deturnat spre Minsk.

În clipul publicat marţi pe un canal Telegram pro-Lukaşenko, Sofia Sapega spune că este editor al unui cont social media, Black Book of Belarus, pe care au fost publicate informaţii personale despre poliţişti belaruşi, o infracţiune în fosta ţară sovietică.

Este foarte posibil ca ea să fi fost forţată să vorbească, scrie Agora.

Această înregistrare a apărut la o zi după ce Protasevici a spus într-o înregistrare tot din detenție că a organizat proteste masive după alegerile prezidenţiale din Belarus de anul trecut.

ADVERTISING

Anna Dudici a declarat marţi pentru Reuters că fiica ei în vârstă de 23 de ani este nevinovată şi că doar se afla în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Sapega, masterand la Universitatea de Ştiinţe Umaniste Europene din Vilnius, a fost reţinută de regimul de la Minsk în legătură cu suspiciunea de a fi comis, în perioada august-septembrie 2020, infracţiuni în temeiul mai multor articole din Codul penal belarus, arată un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Citește pe aceeași temă și:

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇