Avioanele de luptă F-16 ale României primesc cea mai recentă versiune de rachete Sidewinder

Avioanele de luptă F-16 ale României primesc cea mai recentă versiune de rachete Sidewinder

Americanii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari.

Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

”Accesul Forţelor Aeriene Române la capabilităţi aer-aer de ultimă generaţie contribuie semnificativ la creşterea siguranţei spaţiului aerian naţional şi aliat şi asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA", susţine ministrul Apărării Angel Tîlvăr.

ADVERTISING

”Această vânzare este parte a unui efort de modernizare mai mare şi pe termen lung pe care Statele Unite îl sprijină în beneficiul Forţelor Aeriene Române. Block II conţine cea mai avansată tehnologie a rachetei AIM-9X Sidewinder de până acum şi se află în prezent în serviciul armatei americane”, a anunţat vineri dimineaţă Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Însărcinatul cu Afaceri Michael Dickerson a lăudat această achiziţie, ca fiind un alt exemplu excelent al legăturilor puternice de securitate şi apărare dintre România şi Statele Unite.

ADVERTISING

„Această achiziţie nu este doar o tranzacţie, este o dovadă a angajamentului nostru comun faţă de securitate şi pace.  Aceste rachete avansate vor asigura siguranţa cerului românesc", a spus oficialul american trimis la Bucureşti.

Programul de înzestrare include şi pachetul de suport logistic, respectiv capete de ghidare de rezervă, rachete de instruire, instruire personal, asistenţă tehnică, documentaţie tehnică şi servicii de transport, astfel încât să fie asigurată o capabilitate completă pentru Forţele Aeriene Române, explică MApN.

ADVERTISING

„Statele Unite rămân angajate în mod esenţial în consolidarea posturii de apărare şi descurajare a oricărei agresiuni în zona Mării Negre. Armata României va continua să acţioneze pentru consolidarea dimensiunii de apărare şi securitate a parteneriatului strategic comun", adaugă ministrul Angel Tîlvăr.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇