Trei aeronave F-16 olandeze au aterizat la Fetești (Video)

Trei aeronave F-16 olandeze au aterizat la Fetești (Video)

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat, miercuri, la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea.

Acestea vor fi la dispoziţia Centrului european de instruire F-16, care reprezintă un hub internaţional pentru instruirea piloţilor de aeronave F-16.

Conform MApN, centrul va contribui la accelerarea procesului de formare a piloţilor români, în contextul în care Armata României se pregăteşte să primească 32 de aeronave F-16, achiziţionate recent din Norvegia.

ADVERTISING

Însă la acest centru vor fi pregătiţi şi piloţi din statele aliate şi partenere, inclusiv Ucraina.

”Totodată, acesta va contribui la crearea unor standarde operaţionale comune şi la întărirea capacităţii Alianţei Nord-Atlantice de a face faţă provocărilor complexe din regiunea Mării Negre şi din Europa de Est”, precizează MApN.

Centrul european de instruire F-16

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze, care vor fi puse la dispoziția Centrului european de instruire F-16, aterizează în aceste momente în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea. * Centrul european de instruire F-16 reprezintă un hub internațional pentru instruirea piloților de aeronave F-16 și va facilita creșterea interoperabilității dintre aliați. Totodată, acesta va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est. Conform acordului de colaborare, ministerul român al apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă, Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos pun la dispoziție aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și mentenanța.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Miercuri, 17 aprilie 2024

Conform acordului de colaborare, Ministerul român al Apărării pune la dispoziţie Baza 86 Aeriană, facilităţile de instruire şi sprijinul naţiunii-gazdă, Forţele Aeriene Regale ale Ţărilor de Jos pun la dispoziţie aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii şi mentenanţa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În noiembrie 2023, primele cinci avioane F-16 plecate din Ţările de Jos au aterizat la baza Borcea, pentru a deservi Centrul European de Instruire F-16 (European F-16 training center - EFTC).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇