Avertismentul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc: Până în octombrie, 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie

Avertismentul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc: Până în octombrie, 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, crede că, dacă nu va fi găsită o soluţie pentru HoReCa, până în luna octombrie o treime din această industrie ”va închide uşile”.

Mohammad Murad a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Olimp, ce părere are despre protestul angajaţilor din industria HoReCa de miercuri după-amiază.

“În privinţa protestului de ieri, îl susţin, sunt de acord cu el. Am încercat să conving colegii mei de o lună de zile, hai să ne mişcăm, nu au fost de acord atunci. Timpul contează foarte mult. Astăzi sunt 1.000 de cazuri pe zi (n.r. de Covid-19), nu aş putea să asum şi să pun nişte măsuri noi.

ADVERTISING

Pe de altă parte, industria trece printr-un moment foarte greu. Îl înţeleg pe domnul preşedinte Iohannis, că aşa e cum spune dânsul, înainte de toate sănătate, dar pe de altă parte eu vă garantez că până în octombrie 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie”, a afirmat preşedintele FPTR.

El crede că trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Nu se poate vorbi de o construcţie, de o prosperitate cu frică. Trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică. Este singura soluţie. Nu cu mascaţi, nu cu frică şi nu cu dosare”, a mai spus Murad.

El a adăugat că nu este normal ca agenţii economici să fie verificaţi în fiecare zi de diverse instituţii de control.

ADVERTISING

“Nu e normal, asta nu e cultura liberală, asta e cultura de baron, nu e normal să stăm zi de zi, pleacă un control, vine altul. Asta este sprijinul pe care îl declară foarte mulţi politicieni importanţi că vin în sprijinul nostru? Cu controale?”, a afirmat Murad.

Angajaţii din HoReCa au protestat miercuri, între orele 17-18, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇