Ancheta de la Matei Balş: A început audierea pe Skype a cadrelor medicale, urmează pacienţii

Ancheta de la Matei Balş: A început audierea pe Skype a cadrelor medicale, urmează pacienţii

Au început audierile în cazul incendiului care a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș, în urma căruia 5 pacienți cu Covid și-au pierdut viața.

Primele audiate sunt 4 asistente medicale care se aflau la parterul Pavilionului 5 şi care îngrijeau inclusiv pacienţii din saloanele afectate de incendiu.

Criminaliştii împreună cu pompierii verifică saloanele de la parter, în special instalaţiile electrice. Vor fi audiaţi şi pacienţi, prin Skype.

ADVERTISING

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunțat că deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Deocamdată nu se ştie cauza izbucnirii incendiului.

Potrivit unor surse SpotMedia.ro, cauza incendiului o reprezintă 2 explozii la țevile instalației de oxigen. Aceleași surse au precizat că Adrian Streinu Cercel, fost manager al unității, a angajat un avocat care să asiste la cercetarea de la fața locului.

Totodată, printre primele cauze avansate, pe surse, de mai mulți jurnaliști pentru izbucnirea incendiului s-a numărat aprinderea unei aeroterme dintr-un salon.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebarea este: de ce să fi funcționat acolo o aerotermă, câtă vreme spitalul este alimentat prin sistemul centralizat de termoficare al Capitalei, administrat de Termoenergetica SA?

Iată precizările companiei și ce spune prefectul Capitalei despre posibilitatea ca aprinderea unei aeroterme să fie cauza întregii tragedii.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇