Americanii au distrus, din greșeală, 15 milioane de doze de Johnson&Johnson

Americanii au distrus, din greșeală, 15 milioane de doze de Johnson&Johnson

15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost distruse, din greșeală, la o fabrică din Statele Unite ale Americii.

Angajații de la o fabrică din Baltimore (statul american Maryland) unde sunt produse două vaccinuri antiCovid au confundat accidental ingredientele, în urmă cu câteva săptămâni, contaminând până la 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson.

Din această cauză, autoritățile de reglementare vor întârzia autorizarea liniilor de producție ale acestei fabrici, scrie New York Times.

ADVERTISING

Fabrica este condusă de Emergent BioSolutions, un partener de producție atât pentru Johnson & Johnson, cât și pentru AstraZeneca, compania britanico-suedeză al cărei vaccin nu a fost încă autorizat pentru utilizare în Statele Unite.

Oficialii federali au precizat că este vorba de o ”eroare umană”.

Incidentul a întârziat livrările viitoare de doze Johnson & Johnson în Statele Unite, în timp ce Food and Drug Administration (FDA) investighează ce s-a întâmplat mai exact.

Acest incident nu afectează însă dozele Johnson & Johnson care sunt livrate și utilizate în prezent la nivel național, dar nici livrările programate săptămâna viitoare.

ADVERTISING

Toate aceste doze au fost produse în Olanda, unde operațiunile au fost aprobate în totalitate de autoritățile de reglementare federale.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇