Tragedie în Bulgaria: 45 de oameni au murit într-un accident pe autostradă, dintre care 12 copii

Tragedie în Bulgaria: 45 de oameni au murit într-un accident pe autostradă, dintre care 12 copii
Foto: captură video

Cel puțin 45 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei.

Printre morți sunt 12 copii, din care doi erau gemeni. În accident a murit și șoferul, anunță autoritățile locale, citate de BBC.

Autocarul a intrat în Bulgaria prin punctul de frontieră Kapitan Andreevo, la scurt timp după ora 21:00. Tragedia a avut loc după ora locală 02:00 (00:00 GMT), în apropiere de satul Bosnek, pe sensul Sofia – Blagoevgrad, a anunțat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă BTA.

ADVERTISING

Autocarul se deplasa dinspre Turcia spre Macedonia de Nord.

„La kilometrul 31 de autostradă a avut loc un accident cu un autocar în care circulau 52 de persoane, în urma căruia a izbucnit un incendiu. 45 de persoane au murit”, au mai anunțat autoritățile. Se pare că autocarul a lovit o balustradă, după care a luat foc.

Din cele 52 de persoane care călătoreau în autocar au supraviețuit doar două femei și cinci bărbați. Supraviețuitorii au fost duși la spital, cu arsuri la nivelul feței și căilor respiratorii superioare.

ADVERTISING

Oamenii au traume severe, și-au pierdut rude, copii, au sărit pe geamurile autocarului în flăcări, a spus prof. Maya Argirova, șefa clinicii de arși din Pirogov, unde au fost duși supraviețuitorii accidentului cumplit.

Locul a fost izolat, iar premierul interimar bulgar Stefan Yanev s-a deplasat de urgență la locul tragediei.

Potrivit presei bulgare, toți cei din autocar erau cetățeni din Macedonia de Nord. Prim-ministrul nord-macedonean, Zoran Zaev, a luat legătura cu omologul bulgar pentru a discuta cu privire la incident, potrivit BTV.

ADVERTISING

Ministrul de Externe din Macedonia de Nord, Bujar Osmani, a declarat că grupul din autocar se întorcea la Skopje după o excursie la Istanbul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇