Accidentul în care a murit miliardarul Dan Petrescu: Au fost extrase datele din cutia neagră a avionului prăbușit - presă

Accidentul în care a murit miliardarul Dan Petrescu: Au fost extrase datele din cutia neagră a avionului prăbușit - presă

Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Zborului din Italia au extras datele din cutia neagră a avionului privat prăbușit pe 3 octombrie, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano, în care au murit miliardarul român Dan Petrescu și alte șapte persoane. Procurorii Parchetului din Milano, alături de specialiști în aeronautică, încep studierea informațiilor obținute, transmite Corriere della Sera.

A durat mai mult de o lună până când aceștia au ajuns la conținutul cutiei negre a aeronavei Pilatus PC-12, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Milano Linate, ucigând opt persoane.

ADVERTISING

Așadar, în sfârșit începe analizarea datelor care ar trebui să conducă la identificarea cauzelor accidentului.

Operațiunile, spune agenția italiană, „au fost asistate de un anchetator din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile din România, de consultantul tehnic al Parchetului din Milano, precum și de alte persoane legal îndreptățite să participe la activitatea în cauză”, arată sursa citată.

Amintim că avionul privat, cu destinația Olbia, a decolat și s-a prăbușit pe 3 octombrie, la ora prânzului, din motive care nu au fost încă stabilite. Experții care au citit parametrii de zbor presupun că blocarea motorului avionului este cea mai probabilă cauză. Dar mai multe detalii nu se cunosc încă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O ipoteză probabilă ar fi că pilotul, miliardarul român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, s-a dezorientat, iar acest lucru l-a determinat să-și piardă toate coordonatele.

La bord se aflau și soția lui, în vârstă de 65 de ani, fiul Dan Ștefan împreună cu un prieten canadian, un cuplu format din italianul Filippo Nascimbene, de 33 de ani și soția sa, Claire, de 33 de ani și fiul lor Raphael, de un an, și mama lui Claire, în vârstă de 65 de ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇