Ungaria amână revenirea în bănci a elevilor până pe 10 mai

Ungaria amână revenirea în bănci a elevilor până pe 10 mai

Ungaria va amâna redeschiderea liceelor cu trei săptămâni, până pe 10 mai, a declarat premierul ungar Viktor Orban la radioul de stat, vineri, după ce profesorii și elevii au cerut o amânare din cauza pandemiei.

Vineri, peste 8.000 de elevi semnaseră o petiție pe Facebook prin care cereau ca școlile să înceapă cu activitatea online, nu față în față, din 19 aprilie, scrie Reuters.

Chiar și sindicatul profesorilor a lansat o scrisoare deschisă pe pagina oficială de Facebook joi, prin care cerea, de asemenea, să nu se reia cursurile față în față atât de repede.

ADVERTISING

Ungaria, pe picior de relaxare

Ungaria a început o redeschidere treptată a magazinelor și unităților de prestări servicii miercuri, după ce 25% din populația țării a fost deja vaccinată.

Aflat în fața unei noi candidaturi în 2022, cel mai probabil premierul Orban a încercat să nu piardă capital de imagine dar și să evite intrarea într-un nou an de recesiune.

Măsura, însă, a fost catalogată drept ”prematură” de către autoritățile locale din domeniul sănătății.

Desigur, vaccinarea a accelerat în țara vecină pe baza serurilor Sputnik V (din Rusia) și Sinopharm (din China), transformând Ungaria în țara cu cele mai multe doze importate pe cap de locuitor din UE, potrivit datelor Johns Hopkins Univesity.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și totuși, maghiarii sunt pe primul loc în lume la numărul de decese de Covid din lume, raportat la propria populație.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇