Ungaria a atins un nou record de infectări cu COVID-19 în 24 de ore: Peste 8.300

Ungaria a atins un nou record de infectări cu COVID-19 în 24 de ore: Peste 8.300

Ungaria a anunţat, joi, un număr record de 8.312 noi infecţii cu coronavirus, pe fondul agravării valului trei al pandemiei, cu măsuri de lockdown mai stricte şi o campanie de vaccinare încă insuficientă pentru a inversa o tendinţă sumbră.

Ungaria a impus, luni, noi măsuri dure de carantină pentru a combate creşterea infecţiilor cu COVID-19 şi a accelerat campania de vaccinare utilizând vaccinul chinezesc Sinopharm, precum şi cel rusesc Sputnik V, relatează Reuters.

Până joi, ţara a administrat o primă doză de vaccin la 1,149 milioane de persoane, a anunţat guvernul pe website-ul său. Cu toate acestea, Ungaria a administrat până acum doar 65,3% dintr-un total de mai mult de 2 milioane de vaccinuri primite, potrivit site-ului UE de urmărire a vaccinului anti-COVID-19.

ADVERTISING

8.329 de pacienţi cu coronavirus erau spitalizaţi joi, 911 dintre ei având nevoie de ventilaţie artificială, ceea ce creşte presiunea asupra sistemului de sănătate.

Numărul de pacienţi ventilaţi mecanic s-a triplat în ultima lună, în timp ce tot mai multe persoane între 30 şi 50 de ani sunt în stare gravă şi la terapie intensivă.

Prim-ministrul Viktor Orban şi premierul ceh Andrej Babis se duc joi în Israel pentru a se întâlni cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi a discuta despre politicile de combatere a COVID-19. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇