Tătaru semnează miercuri ordinul cu regulile ce trebuie respectate în școli: Distanțarea fizică nu e obligatorie!

Tătaru semnează miercuri ordinul cu regulile ce trebuie respectate în școli: Distanțarea fizică nu e obligatorie!

Miercuri va fi emis ordinul privind regulile sanitare care trebuie respectate de toate unitățile de învățământ.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat pentru Europa FM că mâine va emite acest ordin.

Asta, indiferent de scenariul în care se vor desfășura orele de curs.

Totodată, ministrul a spus că fiecare școală va decide dacă și cum se va menține distanțarea fizică de un metru între elevi. Prin urmare, distanțarea fizică nu este obligatorie în unitățile școlare.

Amintim că, în weekend, Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță privind desfășurarea anului școlar.

ADVERTISING

Elevii de grădiniță și elevii pot învăța online, în cazul în care consiliul de adminsitrație al școlii împreună cu părinții unei școli decid acest lucru.

De la școală, propunerea merge la inspectoratul școlar care o trimite către Comitetul Județean/ din București pentru Situații de Urgență.

Pentru școala online, unitățile de învățământ vor elabora proceduri proprii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale participanților.

În proiect se mai arată că dacă școlile nu au suficiente spații pentru respectarea normelor de distanțare dintre elevi atunci ele pot cere primăriilor să asigure spații suplimentare.

ADVERTISING

Iată aici detalii despre proiect - A fost publicat proiectul privind școala online. Cine decide cum începe anul școlar

Citește și:

Ce măsuri propune medicul Virgil Musta ca, odată cu deschiderea școlilor, să poată fi prevenite formele grave de COVID-19 la copii şi în familiile lor

Cu ajutor privat, zeci de școli de la sate își așteaptă elevii în condiții europene. Cristina Hanganu, Lidl România: Fiecare gest de implicare contează

Elevii critică proiectul Ministerului Educației privind școala online: Este incoerent, adâncește nesiguranța și confuzia

ADVERTISING

Elevii sunt într-o nebuloasă completă şi nu ştiu cum va fi la şcoală: Cine ne dă măștile? Vom avea recipiente cu dezinfectant?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇