Reţeaua “Profii de juridică” este funcţională. Materia Educaţie juridică va fi opțională în școli

Reţeaua “Profii de juridică” este funcţională. Materia Educaţie juridică va fi opțională în școli

102 profesori vor preda în acest an opţionalul de Educaţie juridică, facând parte din reţeaua naţională „Profii de juridică”, a anunțat Asociaţia VeDem Just.

„Profesorii sunt cadre didactice care predau în unităţi şcolare la nivel de gimnaziu şi de liceu. Majoritatea a beneficiat de un curs intensiv de instruire organizat de asociaţie. Aceștia au ofertat la începutul anului materia opţională ‘Educaţie juridică’, iar elevii au ales-o pentru anul şcolar 2020-2021.

Acum comunică între ei pe un grup de whatsapp dedicat, unde schimbă experienţe şi împărtăşesc resurse pentru predarea eficientă şi consistentă a opţionalului de 'educaţie juridică'", a transmis asociația.

ADVERTISING

Reţeaua este coordonată de boardul VeDem Just, asociaţie promotoare a educaţiei juridice în învăţământul preuniversitar.

Din reţea fac parte şi patru membri ai asociaţiei, care oferă profesorilor lămuriri din domeniul legal şi judiciar şi indică acestora resursele existente, fiind dispuşi inclusiv să participe la ore online cu elevii.

Toţi elevii care studiază în acest an educaţia juridică au primit gratuit ghidul „Elevul şi legea” editat de asociaţie.

Programul poate ajunge în orice şcoală după paşii descrişi AICI.

ADVERTISING

Reţeaua de profesori beneficiază şi de o pagină de Facebook.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇