Nou caz de bullying în școală: Un elev a fost agresat la Constanţa. Inspectoratul face verificări

Nou caz de bullying în școală: Un elev a fost agresat la Constanţa. Inspectoratul face verificări

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa face verificări după ce un elev a fost agresat de un coleg, la Şcoala Gimnazială nr. 23 din municipiul Constanţa. Un raport iniţial arată că incidentul face parte din categoria actelor de bullying.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că a aflat de acest caz printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei.    

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a autosesizat cu privire la situaţia creată la Şcoala Gimnazială Nr. 23 Constantin Brâncoveanu Constanţa, în urma unui mesaj postat pe pagina de Facebook a ISJ Constanţa, duminică, 6.06.2021, ora 22.45.

Mesajul era însoţit de imagini care indicau o situaţie conflictuală, cu manifestări de violenţă fizică, în rândul elevilor.

În acest sens, luni, 7 iunie 2021, la ora 8.00, inspectorul şcolar general prof. Sorin Mihai şi inspectorii şcolari de sector, prof. Gabriel Georgescu şi prof. Cristina Herghiligiu, s-au deplasat în instituţia de învăţământ în vederea verificării informaţiei.

Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorii şcolii, precum şi cu dirigintele clasei din care face parte elevul implicat în incidentul semnalat”, a transmis Inspectoratul Şcolar.   

Sursa citată a menţionat că, în urma discuţiilor avute, li s-a solicitat directorilor o analiză a cazului, concluziile acestor acţiuni fiind transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa printr-o notă de relaţie, în 10 iunie.   

De asemenea, inspectorul şcolar general, Sorin Mihai, a solicitat intervenţia Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, care oferă consultanţă de specialitate şi în astfel de situaţii.  

"În Raportul iniţial de constatare al CJRAE se menţionează că evenimentul face parte din categoria actelor de bullying şi că se recomandă un plan de măsuri care presupune, în primul rând, consilierea colectivă şi individuală a elevilor implicaţi, precum şi a cadrelor didactice din unitatea de învăţământ”, a mai menţionat Inspectoratul Şcolar.   

Astfel, în 9 iunie, conducerea unităţii de învăţământ a desfăşurat o şedinţă cu părinţii, şedinţă la care au participat reprezentanţi CJRAE şi coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Constanţa. 

În prezent, atât la nivelul Şcolii Gimnaziale nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" Constanţa, cât şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun, a menţionat sursa citată.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!