Ministrul Educaţiei spune că ”nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu”

Ministrul Educaţiei spune că ”nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente.

”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuţie bazată pe argumente”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seara, la B1 TV, referindu-se la solictările Ministerului Educaţiei legate de portul măştii şi prezenţa fizică a anumitor categorii de elevi la şcoală şi răspunsul Ministerului Sănătăţii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Vom promova în două zile ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem organiza aceste simulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online. (...)

Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi se vor derula cu prezenţă fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Fâșia s-ar putea transforma în falie

Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”.

”Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, (…) suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Sorin Ion a declarat, marţi seară, că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii. Una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică.

O altă solicitare a vizat portul măştii în timpul orelor de sport.

Ministerul Sănătății a transmis că orele de sport în aer liber se pot face fără mască, dar cu păstrarea distanţei, însă in interior masca ar trebui purtată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!