Ministrul Educaţiei spune că ”nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu”

Ministrul Educaţiei spune că ”nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente.

”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuţie bazată pe argumente”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seara, la B1 TV, referindu-se la solictările Ministerului Educaţiei legate de portul măştii şi prezenţa fizică a anumitor categorii de elevi la şcoală şi răspunsul Ministerului Sănătăţii.

ADVERTISING

”Vom promova în două zile ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem organiza aceste simulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online. (...)

Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi se vor derula cu prezenţă fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

Fâșia s-ar putea transforma în falie

Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”.

”Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, (…) suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Sorin Ion a declarat, marţi seară, că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii. Una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică.

ADVERTISING

O altă solicitare a vizat portul măştii în timpul orelor de sport.

Ministerul Sănătății a transmis că orele de sport în aer liber se pot face fără mască, dar cu păstrarea distanţei, însă in interior masca ar trebui purtată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇