Nu se pot face ore de sport în sală, fără mască! Vlad Voiculescu a respins solicitarea venită de la Ministerul Educaţiei

Nu se pot face ore de sport în sală, fără mască! Vlad Voiculescu a respins solicitarea venită de la Ministerul Educaţiei

Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a respins solicitarea de elimina obligativitatea purtării măștilor de protecţie la orele de sport în sală, așa cum ceruse Ministerul Educației.

De asemenea, Ministerul Sănătății nu a fost de acord nici ca elevii din școlile speciale să poată veni fizic la ore, indiferent de scenariul în care se află localitatea, anunţă EduPedu.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iată ce transmite ministerul într-un document obținut de sursa citată.

Cu sau fără mască la orele de sport? Ce spune medicul Mihai Craiu

Concluzia simplă și finală este că NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare.

De asemenea, considerăm importantă sublinierea faptului că:

  • O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;
  • În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;
  • Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.
  • Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.
  • Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”.

În spațiul exterior, masca nu va fi obligatorie.

“În spațiul exterior, masca nu este obligatorie pentru orele de sport”, a declarat pentru aceeaşi sursă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

El a precizat că va fi modificat ordinul comun semnat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru ca elevii să nu mai fie obligați să poarte mască la orele de educație fizică și sport, care se desfășoară în aer liber și cu menținerea distanțării.

La rândul său, Sorin Cîmpeanu a declarat, la Antena 3, că ordinul comun trebuie să fie dat cât mai repede și că este posibil să se întâmple chiar miercuri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: