Ludovic Orban, despre deschiderea şcolilor în pandemie: Suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care ar putea apărea

Ludovic Orban, despre deschiderea şcolilor în pandemie: Suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care ar putea apărea

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că autorităţile sunt pregătite să intervină „la orice situaţie” care ar putea apărea, pe fondul epidemiei de COVID-19, după începerea noului an şcolar.

Acesta a declarat, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, că Guvernul a avut „un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale”.

"Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de consiliile de administraţie ale şcolilor.

ADVERTISING

Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare", a afirmat Orban.

Şeful Executivului susţine că Guvernul a alocat 50 de milioane de euro administraţiilor locale pentru achiziţia de măşti de protecţie şi materiale sanitare dezinfectate pentru elevi. De asemenea, el susţine că toate cheltuielile făcute din bugetele locale pentru siguranţa sanitară a elevilor vor fi decontate.

ADVERTISING

"Decontăm autorităţilor locale cheltuielile făcute pentru achiziţionarea acestor materiale, echipamente, substanţe care sunt necesare pentru protecţia sanitară a copiilor", a adăugat prim-ministrul.

Citește și:

Ce vor copiii și care e interesul lor superior, la școală sau acasă? Care sunt riscurile? Noua normalitate - Interviu video

Medicul Virgil Musta: Copiii să înceapă școala online, dacă au în familie membri cu comorbidități

Cum să treci cu bine peste primele săptămâni de școală - Interviu

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇