Elevii care au părinți sau bunici cu comorbidități ar fi bine să învețe doar online, de acasă, spune medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.
Odată cu redeschiderea cursurilor sunt așteptate și mai multe cazuri noi de COVID, explică medicul. Astfel că, pentru a evita transmiterea bolii în familie, e indicat ca elevii care au rude cu alte afecțiuni să învețe de acasă.
În familiile unde unii membri au comorbidități este foarte important ca aceștia să fie protejați. Dacă nu se pot izola - și în cele mai multe cazuri nu pot - cred că e bine copiii să înceapă școala online. Dacă noi reușim să ne protejăm copiii, nu se vor aglomera secțiile de Terapie Intensivă.
Virgil Musta, la Digi24
Specialistul a punctat că secțiile de Terapie Intensivă sunt oricum solicitate aproape la maximum. Ca idee, astăzi GCS a anunțat că 478 de pacienți sunt în stare gravă, internați la ATI.
Părinții să facă un triaj acasă
De asemenea, medicul din Timișoara îi îndeamnă pe părinți să facă un fel de triaj de acasă, pentru a evita să-și trimită copilul bolnav în școală. În caz contrar, multe școli vor deveni focare.
Copiii care se întorc la grădiniță sau la școală nu au nevoie de aviz epidemiologic
Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile. De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu.
Virgil Musta
El punctează că ”în orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri”.