Copiii care se întorc la grădiniță sau la școală nu au nevoie de aviz epidemiologic

Copiii care se întorc la grădiniță sau la școală nu au nevoie de aviz epidemiologic

Copiii care se întorc la grădiniță sau la școală nu au nevoie de aviz epidemiologic, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Precizarea vine în condițiie în care în ultimul timp, în spațiul public, au tot apărut informații despre documentele medicale necesare copiilor la început de an școlar.

”La revenirea în colectivitate, la grădiniță sau la școală, după vacanțăNU este nevoie de aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar”, anunță ASSMB, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

În schimb, sunt necesare câteva documente la înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală:

  • adeverință medicală,
  • aviz epidemiologic,
  • fișa de vaccinări, toate de la medicul de familie.

”Aceleași documente sunt necesare și în caz de  TRANSFER de la o unitate de învățământ la alta”, subliniază ASSMB.

Documentele sunt cerute potrivit Ordinului comun al  Ministerului Sănătății/Ministerului Educației Naționale nr.1668/5298/2011, modificat și completat prin Ordinul 1002/2015. Ele sunt prezentate AICI.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sursa citată mai arată că la începutul anului școlar, personalul medical din cabinetele școlare va face triajul elevilor. Punctual, acolo unde situația o impune, vor fi cerute documentele necesare completării dosarelor medicale.

”Aceste activități sunt efectuate în vederea asigurării condiților sanitare optime, pentru desfășurarea în bune condiții a  procesului de învățământ”, conchide documentul. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇