O școală din București anunță că începe cursurile exclusiv online, deși Capitala e în scenariul galben

O școală din București anunță că începe cursurile exclusiv online, deși Capitala e în scenariul galben

Şcoala Gimnazială ”I. G. Duca” va începe cursurile potrivit scenariului roşu (toţi elevii vor învăţa online – n.r.), a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel.

„La momentul acesta, la Şcoala Gimnazială I. G. Duca sunt identificate trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fapt pentru care, potrivit Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, va începe şcolarizarea în scenariul roşu. (…)

În ordin scrie foarte clar că, în funcţie de situaţia epidemiologică, scenariile se pot modifica. (…) În momentul în care se identifică trei cazuri, şcoala intră în suspendare pentru orice tip de activitate faţă în faţă vreme de 14 zile”, a spus Roxana Cercel.

ADVERTISING

Potrivit purtătorului de cuvânt, inspectorii DSP şi cei ai IŞMB avizează scenariile propuse de unităţile de învăţământ.

"La momentul acesta, echipele DSP, împreună cu reprezentanţii IŞMB, avizează toate scenariile făcute de şcoli. Se analizează.. (...) Mâine, toate dosarele care primesc aviz pozitiv de la DSP şi inspectorat merg către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă", a mai arătat Roxana Cercel.

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇