Aproape 5.000 de elevi care învață în școli din scenariul galben sau roşu nu au internet sau tabletă

Aproape 5.000 de elevi care învață în școli din scenariul galben sau roşu nu au internet sau tabletă

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că aproximativ 5.000 de copii din şcolile care sunt în scenariul galben sau roşu nu au acces la internet sau la un dispozitiv electronic.

Totuși, ea a afirmat că din 9 septembrie începe distribuţia a 82.000 de tablete.

Monica Anisie vine cu vești despre tabletele pentru elevi: Pe 9 septembrie începe distribuția pentru primul lot de 82.000

Monica Anisie a fost întrebată, marţi seara, la Digi 24, câţi elevi din cele 453 de localităţi care se încadrează în scenariul roşu sau galben nu au conexiune la internet sau acces la un dispozitiv electronic. 

ADVERTISING

Ministerul Sănătății a anunțat cum începe școala în fiecare localitate: La București, Brașov și Iași se aplică scenariul galben

“Am făcut această verificare. Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, nu pentru că nu aş fi avut încredere în ceea ce îmi spuneau inspectorii şcolari generali, dar pentru că am dorit să discut şi cu dumnealor, să văd care este starea de spirit în şcolile respective. La momentul acesta sunt 4.925 de elevi. Însă avem şi o veste bună.

Din data de 9 septembrie se pot duce tabletele, cele 82.000 de tablete pentru cele trei loturi câştigătoare prin licitaţia pe care a realizat-o ONAC. Nu au fost contestaţii, deci vor fi 82.000 de tablete care vor pleca spre unităţile de învăţământ”, a declarat Monica Anisie.

ADVERTISING

Din peste 22.000 de clădiri şcolare, 5.000 nu au acces la Internet - raport oficial

Cele trei scenarii

Reamintim ce prevede fiecare scenariu privind redeschiderea școlilor:

Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 (galben) are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

ADVERTISING

Scenariul 3 (roșu) se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇