Cum a dus TikTok vânzările de carte la niveluri record

Cum a dus TikTok vânzările de carte la niveluri record

Numărul mare de cititori care discută despre cărțile lor preferate pe TikTok a ajutat la creșterea vânzărilor la niveluri record în Marea Britanie.

Vânzările totale de cărți au crescut cu 5%, până la 6,7 ​​miliarde de lire sterline anul trecut, a anunțat Asociația Editorilor din Marea Britanie, potrivit BBC.

Patru dintre primele cinci bestselleruri pentru tineri în 2021 s-au vândut în urma tendinței BookTok.

Directorul executiv al Asociației Editorilor, Stephen Lotinga, a declarat că videoclipurile devenite virale pe platforme precum TikTok și YouTube ”au avut un rol semnificativ în încurajarea cititorilor să cumpere cărți”.

ADVERTISING

„Sunt o mulțime de vânzători care au spus că mulți tineri care vin în librăriile lor vorbesc despre cărți despre care au auzit pe TikTok și le cumpără”, a spus el.

„TikTok are un impact asupra numărului de cărți vândute, dar și ceea ce se vinde s-a schimbat. De-a lungul perioadei de pandemie, am văzut oameni cumpărând din ce în ce mai mult ceea ce numim cărți din backlist, cărți care au fost publicate în trecut. Dar multe dintre cărțile care sunt vândute acum cu ajutorul TikTok sunt cărți care au doar câțiva ani de la lansare”, a mai declarat Lotinga.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

They Both Die at the End, de Adam Silvera, care a fost cea mai vândută carte pentru tineri din 2021, a fost publicată pentru prima dată în 2017.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇