Corul Allegretto caută copii talentați pentru marile scene ale lumii

Corul Allegretto caută copii talentați pentru marile scene ale lumii

Corul Allegretto pornește în căutare de copii talentați cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani și-i invită pe cei mici să-și pună în valoare vocea cu un cântecel la alegere.

Sesiunea de preselecții va avea loc la sediul Corului Madrigal și al Cantus Mundi din Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din București, vineri, 15 septembrie, ora 18:00 și sâmbătă, 16 septembrie, ora 10:00.

Corul Naţional de Copii Allegretto este un nume cu rezonanță atât în România cât și pe marile scene ale lumii încă din 1974. Generații întregi s-au format în mâinile prof. Adriana Codreanu, fondatoarea grupului, alături de Gherasim Radu Chiriță, iar generațiile care vor urma pășesc cu încredere pe scenă alături de tânăra Nicol Rădulescu, fostă membră a grupului care a preluat bagheta de dirijor și-i îndrumă cu răbdare pe copii.         

ADVERTISING

”Ne dorim sa selecționăm mulți copii, pentru că unde-s mulți puterea crește. Copilașii nu trebuie neapărat sa fie deja perfecționați, pentru că vin aici sa învețe însă trebuie să fie atrași de muzică. Să aibă atât voce cât și ureche muzicală. Să fie sociabili și să își dorească să facă parte dintr-o colectivitate. Tot ce ne dorim este seriozitate și implicare”, spune Nicol Rădulescu, punctând însă că succesul nu se poate atinge fără muncă.

Concert-Sala-Palatului-1

Privind din experiența ei de fostă membră Allegretto, tânăra îi încurajează pe părinți și copii să îndrăznească să calce pe aceste urme ce duc orice copil talentat încet și sigur către succes.”Totul a inceput dintr-o joacă”, își amintește ea.

ADVERTISING

”La vârsta de 3 ani și jumătate, mama a mers cu mine la Palatul Copiilor și își dorea să mă înscrie la balet. Doamna de la preselecții m-a plăcut tare mult si i-a propus să mă înscrie și la Corul Allegretto. De mică am fost susținută și îndrumată de către părinții mei să fac multe activități pentru dezvoltarea mea și să descopăr ce îmi place cu adevărat sa fac.

Fiind o fire foarte  ambițioasă, am luat în serios fiecare activitate. Iar la Corul Allegretto simțeam ca este ceva special. În fiecare zi repetam multe ore și mama avea grijă sa învăț toate piesele și textele pentru a putea intra în spectacole și a merge în turnee și chiar așa a fost. Îmi aduc aminte că mă striga toată lumea rățușca”, povestește tânăra dirijoare pentru care corul Allegretto este ca a doua casă.

ADVERTISING

”Fac parte din acest cor de aproape 20 de ani”, spune ea.

Copiii au performat de-a lungul timpului pe scene de renume ca Opera Naţională din Atena (Grecia), Scena Teatrului Tognolo (Veneţia) şi Bari (Italia), Studiourile de TV BBC din Anglia, Studiourile TV Naţionale din Maroc, Iordania, Letonia, RAI UNO (Italia), Rusia, Rep. Moldova, Mongolia, Opera Naţională din Varşovia (Polonia), Nancy (Franţa), Istanbul, Izmir şi Antalya (Turcia), Macedonia de Nord, Opera din Odessa (Ucraina), Teatrul Național din Beijing (China) și nu se opresc aici.

LA-DISNEYLAND-1

Grupul Allegretto este singurul grup muzical de copii din România care a cântat împreună cu Felicia Filip, Mariana Nicolesco, Ştefan Bănică Jr., Michael Jackson, Richard Clayderman sau Toto Cutugno şi cu toţi marii artişti români, în concerte oficiale în ţară şi la emisiuni speciale televizate.

Așadar, istoria ALLEGRETTO, care a susținut aproape 70 de turnee internaționale de-a lungul timpului, trebuie să continue.

”La Corul Allegretto ai șansa de a cânta pe mari scene din întreaga lume. Cântăm in 24 de limbi străine și suntem deschiși să învățam cât mai multe”, mai spune dirijoarea Nicol Rădulescu.

ÎNSCRIERI și contact : Radu Gherasim Chiriță - 0722443657


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇