Cîmpeanu a trimis Corpul de control la Inspectoratul Școlar București, după ce profesorii s-au plâns că în mai multe școli nu s-au luat salariile

Cîmpeanu a trimis Corpul de control la Inspectoratul Școlar București, după ce profesorii s-au plâns că în mai multe școli nu s-au luat salariile

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a fost trimis la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat miercuri ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, Corpul de Control „verifică respectarea procedurilor de angajare, raportat la legislaţie şi reglementări”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” atrăgea luni atenţia că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din Bucureşti nu şi-au primit salariile.

„Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget.

Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor.

Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, declara atunci Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖