Parlamentul discută săptămâna viitoare rectificarea bugetară. PSD cere majorarea pensiilor cu 40%

Parlamentul discută săptămâna viitoare rectificarea bugetară. PSD cere majorarea pensiilor cu 40%

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor propune miercurea viitoare Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului să se facă un plen comun în care să fie discutată rectificarea bugetară.

El a precizat că PSD va introduce un amendament prin care mărirea pensiilor să nu fie de 14%, ci de 40% cum este scris în lege.

"Am avut astăzi un Consiliu Politic Naţional, am discutat despre priorităţile legislative. (…) Miercuri vom propune Birourilor Permanente reunite (ale Parlamentului - n.red.) să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificarea bugetară unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, să fie în continuare de 40% cum este scris în lege.

ADVERTISING

Vom mai propune să fie alocată o sumă către Start-up Nation, fiindcă acest proiect şi oamenii care au accesat acest proiect au fost uitaţi de către Guvernul PNL. Şi nu în ultimul rând, o echilibrare directă, transpartinică către autorităţile locale, către consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ.

Prin HG-ul emis de către domnul prim-ministru Orban a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reşedinţă de judeţ, nicio primărie sub administraţia PSD nu a primit niciun ban. Toţi banii au fost direcţionaţi către administraţiile conduse de PNL", a spus marţi Ciolacu.

ADVERTISING

”E total ilegal ceea ce a făcut Guvernul României”

El a adăugat că, din informaţiile pe care le are, hotărârea de guvern amintită a fost propusă premierului de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan.

ADVERTISING

"Este pentru prima oară în România când s-a întâmplat aşa ceva. Vom vedea în urma căror documente s-a emis această hotărâre de guvern, din informaţiile noastre ea a fost înaintată de către celebrul domn ministru 'Grindă' către prim-ministru. Vom ataca această hotărâre de guvern în contencios administrativ, avem acest drept şi sperăm ca justiţia să facă dreptate.

Niciodată, nicio guvernare, indiferent de culoarea politică, nu şi-a permis aşa ceva. Cred că dacă un prim-ministru al PSD sau un ministru al Dezvoltării şi-ar fi permis acest lucru ar fi fost arestat în timpul şedinţei de Guvern. Este inadmisibil şi total ilegal ceea ce a făcut Guvernul României cu aceste alocări directe prin hotărâre de guvern unicat în România", a afirmat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇