Cîţu spune că rectificarea bugetară este pentru păstrarea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţii

Cîţu spune că rectificarea bugetară este pentru păstrarea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţii

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că rectificarea bugetară aprobată ”vine să aloce resurse pentru programele aprobate în prima parte a anului, care au ca obiectiv menţinerea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţiile”.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a afirmat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că a fost aprobată rectificarea bugetară anuală.

”Facem rectificarea bugetară după ce avem execuţia bugetară la 6 luni de zile. La această rectificare bugetară am luat în calcul câteva elemente. Pentru noi este foarte important să continuăm injecţia de lichididate în economie, pentru a menţine ritmul investiţiilor, de a păstra locurile de muncă şi profitabilitatea firmelor, în condiţii de criză globală”, a declarat ministrul.

ADVERTISING

Forin Cîţu a precizat că ”şi România a fost afectată de criză, dar într-o măsură mult mai mică, dacă ne uităm la ce se întâmplă la restul economiilor din UE”.

”În primul semestru din acest an, economia a scăzut cu 3,9% ceea ce reprezintă şi aproape estimarea noastră pe întreg anul”, a mai afirmat Cîţu.

Creșterea pensiilor costă 4 miliarde, iar alocațiile încă 600 de milioane de lei, spune Cîțu: PSD n-a reuşit acest lucru

Ministrul a precizat că rectificarea bugetară ”vine să aloce resurse pentru programele aprobate în prima parte a anului, programe care au ca obiectiv menţinerea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţiile”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a prezentat, din nou, câteva dintre datele recificării bugetare.

”De la ce pornim? O estimare a contracţiei economice în acest an cu 3,8% este o înrăutăţire a prognozei făcută în aprilie cu 2 puncte procentuale pe care economia le-a pierdut în două luni când economia a fost închisă din cauza crizei de coronavirus. Asta înseamnă că şi PIB-ul a scăzut, din estimarea iniţială. (...)

Pe partea de venituri avem o scădere a veniturilor din economie de 7,8 miliarde de lei, iar pe partea de cheltuieli, influenţa este de 18 miliarde lei. Deficitul bugetar consolidat creşte de la 73,4 miliarde la 90,9 miliarde”, a mai anunţat ministrul Finanţelor.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/florinVcitu/videos/2334606690168624/

Citește și:

Guvernul oferă ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air de câte 300 de milioane de lei

Plafonul IMM Invest crește la 20 de miliarde de lei, cu dobândă subvenţionată 8 luni

Educația primește peste 550 de milioane de lei la rectificare, dar banii nu sunt pentru salarii, ci pentru școala online


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇