Guvernul oferă ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air de câte 300 de milioane de lei

Guvernul a adoptat, vineri, o Ordonanţă de Urgenţă privind acordarea unor ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

El a precizat că Ordonanţa de Urgenţă adoptată are în vedere instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat societăţii comerciale Compania Naţională TAROM SA şi societăţii comerciale Blue Air Aviation SA pentru compensarea pierderilor provocate de pandemia de COVID-19.

"Este vorba de o Ordonanţă de Urgenţă prin care se asigură accesul acestor companii din industria de aviaţie - aşa cum a fost de altfel reglementat şi în alte state europene - la garanţii de stat pentru obţinerea unor credite pentru compensarea, asigurarea nevoilor de finanţare a acestor companii în condiţiile în care acestea au suferit pierderi masive ca urmare a pandemiei de coronavirus.

ADVERTISING

În cazul de faţă, vorbim de garanţii de stat pentru TAROM în sumă de 317 de milioane lei, iar pentru Blue Air - 300 de milioane lei", a arătat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Citește și:

Creșterea pensiilor costă 4 miliarde, iar alocațiile încă 600 de milioane de lei, spune Cîțu: PSD n-a reuşit acest lucru

Plafonul IMM Invest crește la 20 de miliarde de lei, cu dobândă subvenţionată 8 luni

Educația primește peste 550 de milioane de lei la rectificare, dar banii nu sunt pentru salarii, ci pentru școala online

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîţu spune că rectificarea bugetară este pentru păstrarea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇