Ministrul Năsui anunță că măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero

Ministrul Năsui anunță că măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero, spune ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal”.

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte.

ADVERTISING

Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, fără acele proiecte imobiliare și învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, afirmă la Digi 24 Claudiu Năsui.

Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3, spune ministrul Economiei.

Năsui a precizat că cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație.

Măsura 1 are plățile în mare parte făcute, mai sunt foarte puține dosare rămase de plată, adăugă el.

ADVERTISING

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, conchide Claudiu Năsui

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇