Ce-i așteaptă în 2022 pe investitorii de pe piața cripto. Specialist: Criptomonedele nu sunt pentru cei cu inimă slabă

Ce-i așteaptă în 2022 pe investitorii de pe piața cripto. Specialist: Criptomonedele nu sunt pentru cei cu inimă slabă

Prima săptămână din 2022 nu a fost tocmai blândă cu Bitcoin, în condițiile în care criptomoneda a pierdut 11% din valoare în doar câteva zile și a încheiat săptămâna cu o valoare de aproximativ 42.000 de dolari, în scădere cu aproape 40% de la maximul atins toamna trecută.

Alte monede digitale, printre care ethereum și ripple, au scăzut și ele săptămâna aceasta, cu 13,5%, respectiv 9%.

Dar astfel de schimbări fac parte din piața cripto ultra volatilă, în care investitorii se pot aștepta la fluctuații majore și în 2022, observă CBS News.

ADVERTISING

”Face parte din joc”, spune Ryan Firth, consilier financiar la Mercer Street Financial pentru CBS.

”Trebuie să te ții bine și să intri în joc cu ochii larg deschiși. Nu e exclus să vedem declinuri de până la 80% în doar câteva luni”, spune el.

2021 a fost un an bun

Pentru investitori, anul 2021 a fost un an plin de acțiune pe piața criptomonedelor. Bitcoin a înregistrat un vârf de 69.000 de dolari în noiembrie, în timp ce ethereum a atins un maxim de 4.404 dolari în octombrie.

Ca semn al creșterii importanței bitcoin, câțiva retaileri au început să accepte plăți în criptomonede, atleți și politicieni au început să-și primească salariile în criptomonede și, poate una dintre cele mai mari schimbări, gigantul Crypto.com a cumpărat stadionul sportiv Staples Center din Los Angeles și la redenumit Crypto.com Arena într-o înțelegere în valoare de 700 de milioane de dolari.

ADVERTISING

Și totuși, investițiile în criptomonede nu sunt pentru cei cu inimă slabă, avertizează Firth, investitor la rândul lui. El îi sfătuiește pe clienții săi să nu-și plaseze mai mult e 5% din portofoliu într-un activ atât de volatil.

În unele zile, investitorii vor avea câștiguri uriașe, dar tot trebuie să se pregătească pentru o eventuală scădere bruscă de 50% poate chiar la interval de o săptămână, spune el.

O.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇