A fost lansat Nio ET7, sedanul electric cu autonomie de 1.000 de kilometri

A fost lansat Nio ET7, sedanul electric cu autonomie de 1.000 de kilometri

Producătorul chinez de automobile electrice Nio a lansat, sâmbătă, primul său model sedan, numit ET7, care are o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

Nio intenţionează să îşi extindă gama de vehicule, pentru a atrage un număr mai mare de cumpărători, transmite Reuters.

Lansarea ET7, la un eveniment organizat în oraşul Chengdu,  din vestul Chinei, a avut loc în timp ce compania americană Tesla a început să comercializeze pe piaţa chineză SUV-ul Model Y, fabricat în China.

Pe piaţa chineză, sedanurile şi SUV-urile reprezintă circa 46% din vânzările totale de vehicule.

Directorul general al Nio, William Li, a spus că noua tehnologie pentru baterii a companiei conferă automobilului ET7 o autonomie de peste 1.000 de kilometri, între două încărcări.

ADVERTISING

Cât costă Nio ET7

Preţul de pornise al ET7 va fi de 378.000 de yuani (58.378 de dolari) pentru maşina fără bateria care este una dintre cele mai scumpe componente. Bateria poate fi închiriată de la companie. Incluzând şi bateria, preţul de pornire va fi de 448.000 de yuani.

Li a spus că ET7 va fi dotată cu senzori lidar, care ajută ca maşina să perceapă mediul înconjurător şi care sunt incluşi deseori pe maşinile autonome pentru asistarea şoferilor, o tehnologie respinsă de directorul general al Tesla, Elon Musk.

Producătorul auto din California, care vinde sedanuri Model 3 fabricate în Shanghai, tocmai a început să vândă vehicule Model Y, cu un preţ care porneşte de la 339.900 de yuani. Compania foloseşte senzori pentru asistarea şoferului.

ADVERTISING

Nio, care anul trecut a livrat 43.728 de vehicule, are o capitalizare de piaţă de peste 92 de miliarde de dolari,  mai mare decât a producătorilor de automobile convenţionale Daimler şi General Motors.

Investitorii au alocat miliarde de dolari în dezvoltarea de vehicule electrice.

În prezent, Nio comercializează trei modele SUV, construite la o fabrică auto din Hefei, oraş din estul Chinei.

Constructorul auto chinez Xpeng, care concurează Nio, a anunţat joi, pe o reţea de socializare, că intenţionează să lanseze un nou model sedan. În prezent, gama de vehicule a Xpeng include un sedan şi un SUV.

ADVERTISING

Citește și alte articole AUTO de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇