Liderii PNL au discutat cu Iohannis despre noul guvern. Ce a spus Orban despre împărțirea ministerelor

Liderii PNL au discutat cu Iohannis despre noul guvern. Ce a spus Orban despre împărțirea ministerelor

Liderii PNL s-au întâlnit marți seara cu președintele Klaus Iohannis, la Vila Lac 2, pentru a discuta despre strategia de formare a noului guvern de coaliție centru-dreapta.

citizen

La ieșirea de la discuții, fostul premier Ludovic Orban a spus că discuțiile nu s-au axat la acest moment pe nume sau împărțirea de ministere, ci mai degrabă pe programul de guvernare.

”Am făcut o analiză a alegerilor și evident pașii pentru formarea unei majorități parlamentare și pentru formarea cât mai rapidă a unui guvern. Noi nu am luat încă o decizie privind propunerea unui premier. Când se va lua o decizie, o vom prezenta.

Nu a existat această discuție despre ministere. A fost o discuție despre strategia de formare a noului guvern. Primul și cel mai important lucru e programul de guvernare, pentru că el va fi baza acțiunii comune, mai ales că este vorba de un guvern de coaliție”, a spus Ludovic Orban.

citizen

El a răspuns vag când a fost întrebat dacă a avut discuții cu USR-PLUS și UDMR: ”Avem negocieri cât de repede posibil”.

Întrebat de posibilitatea ca Dacian Cioloș să fie ministru al Apărării, cum spune unul din multe zvonuri care au apărut în ultimele ore, Orban a răspuns el nu a auzit asta și că ”nu s-au deschis negocieri oficiale”.

citizen

Amitim că Ludovic Orban a anunțat luni seară că își dă demisia din funcția de premier, pentru a lăsa cale liberă negocierilor pentru formarea unui nou Executiv de centru-dreapta.

Klaus Iohannis i-a acceptat demisia și l-a numit pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇