Liderii PNL au discutat cu Iohannis despre noul guvern. Ce a spus Orban despre împărțirea ministerelor

Liderii PNL au discutat cu Iohannis despre noul guvern. Ce a spus Orban despre împărțirea ministerelor

Liderii PNL s-au întâlnit marți seara cu președintele Klaus Iohannis, la Vila Lac 2, pentru a discuta despre strategia de formare a noului guvern de coaliție centru-dreapta.

La ieșirea de la discuții, fostul premier Ludovic Orban a spus că discuțiile nu s-au axat la acest moment pe nume sau împărțirea de ministere, ci mai degrabă pe programul de guvernare.

”Am făcut o analiză a alegerilor și evident pașii pentru formarea unei majorități parlamentare și pentru formarea cât mai rapidă a unui guvern. Noi nu am luat încă o decizie privind propunerea unui premier. Când se va lua o decizie, o vom prezenta.

ADVERTISING

Nu a existat această discuție despre ministere. A fost o discuție despre strategia de formare a noului guvern. Primul și cel mai important lucru e programul de guvernare, pentru că el va fi baza acțiunii comune, mai ales că este vorba de un guvern de coaliție”, a spus Ludovic Orban.

El a răspuns vag când a fost întrebat dacă a avut discuții cu USR-PLUS și UDMR: ”Avem negocieri cât de repede posibil”.

ADVERTISING

Întrebat de posibilitatea ca Dacian Cioloș să fie ministru al Apărării, cum spune unul din multe zvonuri care au apărut în ultimele ore, Orban a răspuns el nu a auzit asta și că ”nu s-au deschis negocieri oficiale”.

Amitim că Ludovic Orban a anunțat luni seară că își dă demisia din funcția de premier, pentru a lăsa cale liberă negocierilor pentru formarea unui nou Executiv de centru-dreapta.

Klaus Iohannis i-a acceptat demisia și l-a numit pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇