Povestea lui Spike, care a devenit cel mai bătrân câine din lume

Povestea lui Spike, care a devenit cel mai bătrân câine din lume

Spike, un Chihuahua de 23 de ani, a intrat luna trecută în Guinness World Records ca cel mai bătrân câine din lume.

Spike este un adevărat supraviețuitor. Proprietara lui, Rita Kimball, l-a găsit în urmă cu aproximativ 13 ani în urmă în parcarea unui supermarket din Camden, Ohio, într-o stare precară. Când a aflat de la un angajat că se afla acolo de trei zile, a decis să-l ia acasă, la mica sa fermă.

Vârsta cățelului a fost determinată pe baza examinărilor mai multor veterinari, toți aproximând că Spike s-a născut undeva între iulie și noiembrie 1999, precizează reprezentanții Guinness World Records.

ADVERTISING

Spike, care cântărește sub șase kilograme, este acum aproape orb și are probleme cu auzul, respectă un program strict, care include vizitarea cailor, vacilor și pisicilor din localitatea rurală în care locuiește, povestește Kimball.

Lui Spike îi mai place să doarmă, să se joace ”de-a șoarecele și pisica” cu felina casei Foxxy și să-și ascundă vulpea de jucărie prin casă.

Sfatul lui Kimball pentru oamenii care au animale de companie este să le asigure o dietă sănătoasă, să le ofere suficient spațiu, să le încurajeze să facă mișcare zilnic și, desigur, să le ofere multă dragoste și atenție.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇