Patru lucruri de care să ții cont atunci când îți cumperi un televizor

Patru lucruri de care să ții cont atunci când îți cumperi un televizor

Un televizor ar trebui să ne satisfacă nevoile, să fie pe gustul nostru și totodată să ne servească un timp îndelungat. Fiind o investiție pe termen lung, trebuie să fim atenți la anumite criterii. 

Iată lucrurile pe care trebuie să le ai în vizor atunci când îți achiziționezi un televizor nou!

Bugetul alocat televizorului

Punctul de plecare se bazează pe acest aspect. Pentru a începe căutarea televizorului potrivit pentru noi, trebuie să știm cât avem de gând să investim în acest dispozitiv. Prețul unui televizor diferă de la marcă la marcă, în funcție de dimensiune, de calitatea imaginii și a sunetului. Funcțiile cu care sunt dotate reprezintă, de asemenea, un alt motiv pentru care tariful acestora diferă. 

ADVERTISING

Dimensiunea televizorului

  • În funcție de spațiul în care va fi plasat

Mulți își doresc ca în camera de zi să aibă un tv cu o diagonală cât mai mare, ca la cinema, precum cele de pe Altex.ro. Puțini însă se gândesc la ceea ce le trebuie de fapt și ce li s-ar potrivi în living. Pentru început, trebuie să creați o simetrie între dimensiunea televizorului și a încăperii. Spre exemplu, un televizor cu diagonală de 152 cm într-o încăpere de dimensiuni mici va crea o discrepanță enormă. Mergând pe același principiu, unul de dimensiuni mici într-o încăpere spațioasă nu va face decât să creeze din nou un dezacord. În aceeași ordine de idei, dacă aveți deja rezervat spațiul în care va fi plasat televizorul, ați face bine să știți exact în câți cm trebuie să vă încadrați. Pe lângă ecranul televizorului, trebuie să luați în calcul și marginile acestuia, întrucât acei 2-3 cm în plus sunt mult mai importanți decât ați crede. 

ADVERTISING
  • În funcție de comoditatea privitorului

Deși toți ne dorim acel tv imens, într-o sufragerie de dimensiuni normale acest lucru nu ar face decât să creeze disconfort. Astfel, pentru a vă putea bucura de vizionarea oricărui film sau emisiune, aplicați cea mai practică regulă dintre toate. Înmulțiți diagonala ecranului cu 3, rezultând chiar distanța la care trebuie să vă aflați de televizor. 

Calitatea imaginii

În ceea ce privește caracteristicile tehnice, trebuie să acordăm importanță specificațiilor fiecărui televizor. În funcție de preferințe, puteți opta pentru una din următoarele variante de pe piață în momentul actual: HD, Full HD sau Ultra HD. Claritatea și accesibilitate unui televizor cu rezolutie Ultra HD a convins foarte mulți oameni în ultimul timp. Fiind o tehnologie actuală, tot mai multe persoane optează pentru achiziționarea unui astfel de televizor, întrucât numărul ridicat de pixeli oferă o imagine mai clară și o gamă mult mai vastă de culori. 

ADVERTISING

Clasic sau smart?

Dacă, de regulă, folosești televizorul doar să asculți știrile sau să creeze puțin zgomot în casă, este posibil să nu se merite investiția într-un tv smart. Pe de altă parte, dacă preferi să vizionezi filme sau seriale online, un tv smart îți poate oferi acest lucru. Multiplele funcții cu care sunt dotate televizoarele de genul îți permit să te conectezi la internet, să vizionezi filme de pe anumite platforme externe sau să descarci jocuri.

Înainte de a face o astfel de achizitie, asigură-te că respectă toate mențiunile anterioare. Nu lua o decizie pripită!