Lansare astăzi la Bookfest. CTP: Cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată

Lansare astăzi la Bookfest. CTP: Cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată

Jurnalistul Mihnea MĂRUȚĂ lansează o carte și un proiect online care cercetează impactul rețelelor de socializare asupra vieților noastre.

image-175

„Cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată”.

Așa descrie cunoscutul gazetar și scriitor Cristian Tudor Popescu volumul semnat de Mihnea Măruță (foto), volum intitulat „IDENTITATEA VIRTUALĂ. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare” și publicat de Editura HUMANITAS.

  • De altfel, Cristian Tudor Popescu va participa, alături de Mihnea Măruță, la lansarea acestei cărți, care va avea loc la Bookfest, vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 18:30, pe scena ARCA.
ADVERTISING

Cartea „Identitatea virtuală” e bazată pe teza de doctorat în filosofie susținută de autor la Universitatea „Babeș-Bolyai”

„Mi-am dorit să înțeleg ceva mai bine lumea copiilor mei: să descopăr în ce fel se modifică mințile lor sub influența rețelelor de socializare și, mai departe, să aflu dacă nu cumva, cu ajutorul unor instrumente filosofice, pot formula anumite ipoteze cu privire la generațiile următoare”, spune Mihnea Măruță.

Pe lângă textul propriu-zis, volumul conține și elemente hybrid media, concepute în parteneriat cu Upgrade 100. Astfel, cititorii vor putea accesa resurse multimedia scanând coduri QR plasate în paginile cărții.

ADVERTISING

De asemenea, fiecare dintre cele 10 capitole este însoțit de un episod de podcast – o producție în cadrul căreia autorul detaliază idei din carte împreună cu antreprenorul tech și expertul media Dragoș Stanca.

Volumul se lansează simultan cu un site dedicat – IdentitateaVirtuala.ro, care-și propune să devină o punte între lumea filosofiei și cea a tehnologiei.

Site-ul conține și un blog, unde autorul publică materiale suplimentare și unde intenționează să adune idei care vor apărea datorită acestei cărți.

image-174

Cartea va fi disponibilă începând de astăzi (joi, 25 mai)  la standul HUMANITAS de la Salonul Internațional de Carte Bookfest și, începând cu 29 mai 2023, în librăriile din întreaga țară. 
Se poate comanda si online - AICI. Lista site-urilor care o vor comercializa va fi actualizată în permanență pe site-ul proiectului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇