Cele mai tari atracţii din Corfu, insula care chiar are de toate (Galerie foto)

Cele mai tari atracţii din Corfu, insula care chiar are de toate (Galerie foto)

Corfu poate fi destinația ideală pentru cei care se văd în vacanță stând pe șezlong, la soare, sau bălăcindu-se în apa turcoaz, dar și pentru cei pentru care aventura înseamnă totul.

Sudul insulei înseamnă dealuri înverzite, iar nordul constă în formațiuni stâncoase și peșteri subacvatice, adrenalină, dar și visare. Plajele sunt cu adevărat speciale și vei găsi câteva astfel de bijuterii în Corfu.

Arhitectura e iarăși un subiect în sine, dat fiind faptul că insula a fost deținută de venețieni o bună bucată de vreme (1386 – 1797), iar asta se vede. Apoi, s-a aflat sub influență britanică, în perioada 1815 – 1864. De altfel, Corfu este singurul loc din Grecia în care se joacă cricket, moștenire rămasă din zilele influenței britanice. În plus, vei găsi aici și unde să joci golf.

ADVERTISING

În Corfu poți ajunge cu avionul, mașina personală sau autocarul. Aeroportul e doar la cinci kilometri de capitală, după cum relatează Planet Ware.

Capitala, orașul Corfu, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar de aici poți face chiar excursii zilnice către Albania.

Orașul e străjuit de două fortărețe din secolul al XVI-lea, iar cafeaua trebuie neapărat băută în Liston. Da, e mai scumpă aici, dar e cel mai în vogă loc.

Liston a fost construit de un francez în 1807, la cererea iui Napoleon, care dorea ca locul să rivalizeze cu Rue de Rivoli din Paris. Cafenelele înșirate de-a lungul Listonului sunt locurile în care toata lumea vine să socializeze.

ADVERTISING

Dacă ai ajuns în Corfu, neapărat să mergi la Muzeul Bizantin, Muzeul Banilor de Hârtie, Muzeul de Arheologie, dar și în Laguna Korissia. Aceasta se întinde pe aproximativ 5 km, fiind separată de Marea Ionică printr-o întindere de plaje. Numărul celor care se aventurează până aici este destul de mic, dar, odată ajuns la destinație, vezi găsi liniște și natura la picioarele tale. Trebuie doar să vrei să mergi un pic pentru asta.

La capitolul plaje, sunt de menționat Agios Ageorgios, Sitari sau Apraos. Cuplurile de îndrăgostiți pot explora cu barca sau înot Canalul Dragostei. Pentru un plus de romantism, încheiați ziua admirând apusul pe plaja Loggas.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇