Business trips: 5 lucruri de care să ții cont atunci când ai o pisică

Business trips: 5 lucruri de care să ții cont atunci când ai o pisică

Un animăluț în viața oricărui om aduce doar bucurie și o dragoste necondiționată, dar și o mare responsabilitate, mai ales dacă partea profesională include și multiple deplasări. Atunci lucrurile trebuie să fie cât se poate de organizate, astfel încât animalul tău de companie să aibă tot confortul necesar, dar și să aibă parte de afecțiune. 

Iată tot ce trebuie să știi și de ce să ții cont atunci când pleci într-o călătorie de afaceri pentru câteva zile: 

1. Există hoteluri pentru pisici unde o poți lăsa

ADVERTISING

Pentru a te asigura că totul este în regulă și că felina ta priește toată atenția de care are nevoie, poți apela la serviciile unui hotel de animale. Acestea pun la dispoziție fiecărui animal câte o încăpere, cu tot confortul necesar, tocmai pentru ca ele să se simtă ca acasă. Poți alege să îi aduci tu mâncarea și jucăriile de acasă, sau poți alege să primească hrana de la ei. Mai mult, aceste hoteluri pun la dispoziție și camere de luat vederi, pe care le poți accesa online, astfel încât să îți poți vedea oricând pisica. 

ADVERTISING

2. Roagă pe cineva să meargă la ea

Dacă hotelul pentru pisici nu este o opțiune viabilă pentru tine, atunci roagă un apropiat să meargă zilnic sau o dată la două zile să verifice și să petreacă ceva timp cu felina. Pe lângă faptul că va putea să se asigure că pisica are tot ce este necesar, faptul că se va juca puțin și îi va oferi afecțiune, va conta enorm. 

3. Apelează la aparatele automate

Indiferent dacă pleci pentru mai multe zile sau doar dacă mergi zilnic la birou, aparatele electrice automate pentru mâncare și apă sunt o investiție inteligentă. În acestea vei putea pune atât bobițe, cât și hrană umedă pentru pisici, pe care le poți cumpăra online de pe hornbach.ro, fiind astfel totul automatizat. Mai mult, poți pute aceste dispenser în mai multe locuri din casă, tocmai pentru a avea acces la ele oricând doresc. 

ADVERTISING

4. Asigură-te că programezi vizitele periodice la veterinar 

La fel ca oamenii, pisicile au nevoie să meargă la medic pentru a te asigura că totul este în regulă. De aceea, nu uita să le programezi din timp, atunci când nu ești plecat mai ales atunci când e necesar să-i fac vaccinurile sau deparazitarea generală. 

5. Pune în casă locuri speciale unde să își ascute ghearele

Dacă nu vrei să ai parte de toată mobila zgâriată sau ca în canapeaua ta să fie doar urme de gheare, atunci asigură-te că achiziționezi plăcile speciale în care pisicile își pot ascuți gheruțele. Pentru a nu avea nicio surpriză, poți pune mai multe astfel de plăci prin casă, mai ales când vei lipsi pentru câteva zile. 

După cum am mai menționat, un animal este o responsabilitate imensă și cu atât mai mare când ești plecat perioade îndelungate. Asigură-te că faci tot ce este necesar pentru ca acesta să nu-ți simtă lipsa și să aibă condițiile cele mai bune.